Villa Lelydorp Apartments
Nederlands ǀ Villa Lelydorp Apartments English ǀ Villa Lelydorp Apartments
 
 
 
 

Informatie Suriname ǀ Villa Lelydorp Apartments

Suriname dat officieel de Republiek Suriname heet, is een land dat zich bevind aan de noordoostkust van Zuid-Amerika. Het land grenst aan Frans Guyana, Brazilië, Guyana (voormalig British Guyana) en de Atlantische Oceaan.

Suriname heeft een tropisch regenwoudklimaat, met een grote- en kleine regentijd, alsook twee droge tijden. De temperatuur schommelt tussen 24 en 36 graden Celsius. Gedurende de regentijd is de gemiddelde temperatuur 27,3 graden, terwijl die tijdens de droge tijd oploopt naar 32 graden Celsius. 's Morgens loopt de temperatuur geleidelijk op van ca. 24 graden naar 32-34 graden
(14.00-16.00 u.) om daarna geleidelijk aan weer te dalen naar 24 graden (04.00-06.00u.)

 
 

Suriname telt verschillende bevolkingsgroepen waarvan de Creolen, Javanen, Hindoestanen en Chinezen tot de grootste groepen behoren. Er is een kleine groep Libanezen, Indianen (inheemsen), Joden en Boeroes. Ondanks de variëteit in de bevolking leven zij allen vredig met en naast elkaar. Suriname is ook het enige land ter wereld waar een moskee en een synagoge in harmonie naast elkaar staan en men is daar zeer trots op.
Suriname kent een grote verscheidenheid aan flora en fauna. Het overgrote deel van Suriname, zo'n 80%,
is met oerwoud bedekt. Dit oerwoud maakt deel uit van het grootste tropische regenwoud op aarde, het Amazoneregenwoud, waarvan het grootste deel op Braziliaans grondgebied ligt. Het Surinaamse binnenland is daarom een geliefd studieoord voor biologen uit de gehele wereld. Een groot aantal soorten vogels, reptielen en zoogdieren bewoont deze bossen en de kuststrook. Een voorbeeld zijn de schildpadden op het strand bij Galibi, waar zich bijzondere populaties zeeschildpadden voorkomen. Deze worden door de lokale bevolking Aitkanti genoemd wordt. Dit is de lederschildpad, de meest voorkomende schildpad; hiernaast komen nog een aantal andere soorten voor.

 
Schildpadden bekijken op Galibi
 

Verder komen in Suriname onder andere voor de bedreigde en beschermde jaguar, de luiaard, de reuzen miereneter, de kaaiman (onder andere in Bigi Pan en Nickerie), het doodskopaapje, de brulaap, de tapir (onder andere bij Kabalebo) en de rode ibis (vooral in Bigi Pan en Nickerie). Met regelmaat worden jaguars gedood. Dit dier komt meer en meer voor in bebouwde omgeving, verdreven uit zijn eigen habitat door menselijke activiteiten. Het doden van de jaguar is strafbaar, maar er wordt zelden opgetreden tegen de jagers. In 2005 werd Suriname nog even wereldnieuws, toen in Oost-Suriname ongeveer 25 nieuwe diersoorten werden ontdekt (Nassau- en Lelygebergte).

De officiële taal is het Nederlands. Sranang Tongo is de nationale taal. Elke bevolkingsgroep spreekt zijn eigen taal. Daarnaast wordt er door vrijwel iedereen Engels verstaan en gesproken.

Betalen doe je met de Surinaamse Dollar ook wel SRD genoemd. Alhoewel je bij sommige bedrijven ook met de Amerikaanse Dollar of de Euro kunt betalen. Geld wisselen kan bij de vele (drive through) cambio’s op straat.

Het drinkwater op Lelydorp is lekker en prima drinkbaar. Gebotteld Surinaams water van goede kwaliteit is overal verkrijgbaar.

Om Suriname te betreden dient u een toeristenkaart te kopen.
Dit kan op Schiphol en/of op de Johan Adolf Pengel (Zanderij) airport.

 
 

Villa Lelydorp Apartments (hoofdvestiging)

Tawajarie weg 3
Lelydorp
District Wanica Suriname

Villa Lelydorp Dependance

Andonglaan 4
Lelydorp
District Wanica Suriname

Email: info@villalelydorp.com
Website: www.villalelydorp.com

Telefoonnummer Nederland
06 3772 4120 / 06 3772 3233

Telefoonnummer Suriname
750 8330 / 750 5208

Wij staan ingeschreven in de Kamer van Koophandel & Fabrieken Suriname!


Weersverwachting
Lelydorp
Weeronline.nl - Meer weer in Lelydorpweeronline.nl Altijd jouw weer
 

Follow us on:

Villa Lelydorp Villa Lelydorp


» Home
» Appartementen » Lotus » Roos » Lelie » Faja Lobie » Jasmijn » Kotomisi
» Informatie » Faciliteiten » Tarieven » Omgeving » Fotoalbum
» Contact » Contactformulier » Gastenboek
  Copyright © 2013 -  
Villa Lelydorp Apartments
 All rights reserved.  

Powered by Xenodesign